7 причини всяко дете да си има куче

Автор Iskra Atanasova 02/07/2018 0 Коментари

Децата, които имат куче, растат по-отговорни и освен това кучето носи положителни емоции в семейството. Детето отдавна иска куче, но Вие се страхувате, че ще е трудно? Ще трябва да му забърсвате, когато се напишка, ще трябва да го разхождате всеки ден, да харчите пари за храна, за ваксини, кучето може да сдъвче нещо ценно… и все пак причините да си вземете куче са повече!

Причина номер 1

Децата, които имат куче, растат по-отговорни – такива са резултатите от изследванията. Още от деца ние се учим всеки ден да се грижим за някой друг. Плюшените играчки няма да помогнат да се усвоят тези навици. Навремето в Англия имало традиция да се купува кученце, когато се ражда бебе. Тогава всяко дете си е имало компания. Вижте и статията: Как кучето ни помага да се справим със самотата?

Причина номер 2

Домашното животно дава много позитивни емоции и помага да се избавим от стреса. Кучето подобрява климата вкъщи. Например, ако главата на семейството си идва от работа без сили, негативните си емоции най-често излива върху спътника в живота си. Конфликтите между родителите се отразяват и върху детето. Какво се случва, ако вкъщи Ви посреща кучето, което скача от радост при появата Ви? Остава Ви само да се усмихнете!

Причина номер 3

Младите родители често се притесняват, че козината на кучето може да предизвика алергия у бебето. Всъщност, съгласно последните изследвания, ако първата година от живота си детето е изживяло с куче вкъщи, за в бъдеще по-рядко ще се проявява алергия.

Причина номер 4

В семейство, в което живее куче е много по-активно - а децата не спират да играят навън с кучето.

Изследванията също така показват, че семейството, в което има куче, често е много по-активно, отколкото семейство, в което не живее куче. Ако Ви е трудно да накарате себе си да спортувате регулярно, покупката на куче е отличен изход – разходките ще присъстват всеки ден. Собствениците на кучета нямат друг избор – независимо от времето навън, на тях им се налага да извеждат на разходка кучето по няколко пъти на ден.

Причина номер 5

Има една поговорка: „В живота си кучето има само една цел – да подари сърцето си“. Това е така. Защото кучето подарява на човека любов без каквито и да било условности. То не оценява, не критикува и не съди, то приема човека такъв, какъвто е. Дори и детето да направи някаква беля или да се прибере от училище с двойка, кучето ще иде при него да му се порадва. Тези позитивни отношения ще помогнат на детето да стане по открито и уверено в себе си.

Причина номер 6

Кучето е като магнит, който притегля всички членове на семейството един към друг. Как изглежда един обикновен ден на едно съвременно семейство? Някой седи пред телевизора, друг си гледа в компютъра, на трети очите са му в телефона. Кучето е повод за всички да излязат на разходка, да поиграят с топка или фрисби. Времето, което прекарвате заедно, Ви сближава!

Причина номер 7

Разбира се, идването на едно куче в семейството за родителите означава да им се отвори много работа. Но от това печели детето. Домашното животно е мъдра инвестиция, която ще донесе за цялото семейство и здраве, и повече удовлетворение от живота.

Кучето е повод всички да излязат на разходка.

Ваш коментар