Всичко за катаракта

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Може ли катаракта при кучетата да изчезне?

Повечето не само ще развият катаракта, но обикновено ще загубят зрението си или ще ослепеят между 6 и 12 месеца след появата на диабет. Ако диабетът и възпалението свързано с появата на катаракта е добре контролирано, тези кучета също са добри кандидати за операция на катаракта или лечение с капки за очи.

Може ли катаракта при кучета да се лекува с капки за очи?

Може ли новите капки за очи да лекуват катаракта при кучета? Редица нови проучвания съобщават за натурални съставки и комбинация от вещества, които може да изчистят катарактата при Вашето куче. Тестовете са направени при зайци и кучета. Такива капки се използват и при хора и резултатите са повече от добри, така хората преминали няколко седмично лечение споделят отлично зрение и удовлетвореност от начина си на виждане.

Какво представлява и как изглежда катаракта при куче?

Това е процесът на потъмняване/ помътняване на лещата на очите при кучета. Заболяването катаракта се отнася до помътняването в кристалната леща на окото, варираща от пълна до частична непрозрачност. Когато очната леща (намираща се непосредствено зад ириса) е замъглена, тя предотвратява преминаването на светлината в ретината, което може да доведе до загуба на зрението.

Как да разберете дали Вашето куче губи зрението си?

Някои признаци, че Вашето куче може да страда от загуба на зрение или слепота, свързана с катаракта в очите, включват обща нестабилност, блъскане в стени и мебели, лесно стряскане при наближаване до предмет или друг обект, тревожно поведение, невъзможност за намиране на играчки или купи за храна и вода, нежелание за излизане през нощта, прекомерно дълъг сън или загуба на игривост, дезориентация или объркване. Най-често можете да разберете ако има промени във външния вид на очите на Вашето куче. Ако забележите тези поведения в кучето си, трябва да потърсите незабавна ветеринарна помощ.

Какво се случва, когато катаракта при кучета не се лекува?

Нелекуваната катаракта може да се "размести" или да се изплъзне от тъканта, която я държи на място, освобождавайки я, за да плава в окото, където може да се утаи и да блокира естественото оттичане на течности. Това може да доведе до глаукома, което може да доведе до постоянна слепота. Катаракта може също да започне да се разтваря след известно време, причинявайки дълбоко, болезнено възпаление в окото.

Кои кучета са предразположени да развият катаракта?

Въпреки, че кучета от всички възрасти и породи могат да развият катаракта, това заболяване се среща по-често при породите Smooth Fox Terriers, American Cocker Spaniels, Havanese, Bichon Frise, Silky Terriers, миниатюрни и стандартни пудели, миниатюрни шнауцери и бостън териери. Кучетата с диабет също са особено податливи.

Как мога да се грижа за моя домашен любимец след операция на катаракта?

След операцията, Вашият домашен любимец ще трябва да носи защитна (Елизабетска) яка, докато окото му се излекува. Ще трябва да го държите спокоен в спокойна обстановка и той ще изисква очни капки няколко пъти на ден в продължение на няколко седмици. Въпреки този режим, някои кучета остават доста неспокойни от преживяния стрес.

Покажи:
Сортировка:
Can-C eye-drops Капки за очи НОВО Няма наличност
Can-C ™ капки за очи за кучетаCan-C ™ капки за очи за кучета могат да помогнат да се..
69.90 лв.
2 Опаковки Can-C eye-drops Капки за очи НОВО Няма наличност
Can-C Eye Drops капки за очи за кучетаКатарактата при кучетата е едно от най-разпространените з..
137.80 лв.
3 Опаковки Can-C eye-drops Капки за очи НОВО Няма наличност
Can-C eye-drops - за зрението на вашия домашен любимецІnnоvаtіvе Vіѕіоn Рrоduсtѕ (ІVР) разработв..
200.70 лв.