Всичко за катаракта

2 Опаковки Can-C eye-drops Капки за очи

НОВО Няма наличност
Views: 11713 Модел: 2 Опаковки Can-C eye-drops Капки за очи
Наличност: Няма наличност
1 Product(s) Sold
137.80 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ

Can-C Eye Drops капки за очи за кучета

Катарактата при кучетата е едно от най-разпространените заболявания на очите. Най-характерният симптом на тази болест е помътняването на окото.

При катаракта се получава денатурация на белтъка. В резултат на това в обектива на окото се появяват неразтворими млечно-бели влакна. Защо белтъците в „натуралната леща“ се обръщат и какво може да провокира катарактата при кучетата?

Защо се случва това с кучето Ви? Как да разпознаете заболяването и как да помогнете на домашния си любимец да пребори катарактата?

Причини за катаракта при кучета

Подобряването на състоянието на очите им започва от периферията към вътрешността, като обективът постепенно става отново прозрачен.И до днес лекарите се опитват да открият какво именно води до помътняване на очите. Едногласно са се спрели на една причина за катаракта при кучетатагенетичната предразположеност. Вече е доказано, че в 8 от 10 от случаите у кутретата в бъдеще ще се появи катаракта, ако само при единия от родителите му е имало такова заболяване. Но има и други, различни причини, водещи до катаракта. Към тях се отнасят:

  • Травма
  • Удар, одраскване, постоянно механично дразнение
  • Изгаряне на очите – химически, термични, ултравиолетови
  • Захарен диабет най-често провокира възникването на катаракта при кучетата
  • Проблеми с имунната система (слаб имунен отговор)
  • Ако при кучето възниква повече от веднъж годишно едно и също инфекциозно заболяване
  • Отравяне с медикаменти и химични вещества, често с алкохол. Не бива да давате на кучето си алкохол!
  • Старческо изменение. На кого не му влияе възрастта? И хората, и кучетата с напредването на възрастта започват да страдат от редица болести. И едно от тях е катаракта

Симптоми на катаракта при любимите четирикраки – кучетата

Най-яркият и достоверен симптом на катаракта е помътняването на самия обектив на окото. Когато гледате в очите на животното се вижда как кръгчето по средата (където преди това е била зеницата) е бяло. Това бяло петънце може да се появи както само на едното, така и на двете очи едновременно.

В началото на болестта това помътняване може да е незначително. Точицата ще се увеличава постепенно и с времето „мътността“ ще заеме цялото пространство на зеницата. В същността си зеницата е „дупчица“, която има способността да се увеличава и намалява. И лъчите светлина, които попадат през нея в окото, не могат да преминат през лещата. Нормално е целият обектив на окото да е прозрачен, затова светлината преминава без проблем. И ние виждаме черно.

При катарактата светлината „се отразява“ от мътното петно и така ние виждаме вече бяло кръгче. Именно така, дори без специализирана техника, можете да разберете че при кучето Ви са започнали проблеми с очите.

Зрението им се нарушава. И вследствие на този симптом кучето започва да се блъска в предметите около него. Ходи много внимателно, без да бърза, отказва да играе на любимите му игри.

Захарният диабет и затлъстяването при кучетата сериозно увеличават рисковете от помътняване на очите и развитието на катаракта.Обективът е своеобразна биологична леша, която позволява ясно да се фокусира изображението от ретината на окото. Старческото намаляване прозрачността на обектива води до значително снижаване яснотата на зрението.

Обективът се състои от особени водоразтворими белтъци-кристали, които пречупват слънчевите лъчи, но не възпрепятстват преминаването на светлината. Старческото намаляване на прозрачността е свързано с увреждането на тези кристали от свободните радикали. Разрушените кристали падат и така създават тъмни петна, които пречат на светлината да преминава през очния обектив. Свободните форми на кислород се образуват постоянно в клетките на обектива, но обикновено увреждащото и  действие се неутрализира от особен вид вещества – антиоксиданти.

Намаляването на запасите от антиоксиданти при стареенето на организма е съпроводено с увеличаване разрушителния потенциал на свободните радикали. Освен това ултравиолетовото лъчение и неблагоприятните условия на живот на домашните любимци подпомага образуването на тези вредни радикали и увеличават риска от катаракта.

Захарният диабет и затлъстяването при кучетата сериозно увеличават рисковете от помътняване на очите и развитието на катаракта. Молекулите на глюкозата, прекомерно натрупващи се при захарен диабет и при затлъстяване, предизвикват слепване на отделните прозрачни белтъци на обектива в големи комплекси, които не особено добре пропускат светлината от слънцето.

Стареенето на организма на кучето е съпроводено с окисляването на вътрешната му среда и аналогичен процес протича и в обектива на окото. С възрастта в него се натрупва много млечна киселина, която разрушава белтъците, осигуряващи прозрачност на обектива.

На помощ идват капките за очи Can-C! В съдържанието им влиза N-ацетил карнозин, който попълва дефицита на антиоксидантите в организма на животното, защитава белтъците от увреждането на свободните молекули на кислород и намалява вероятността лещата на окото да помътнее.

Кучетата с катаракта реагират бързо на ежедневното прилагане на успокояващите капки за очи Can-C.

В началото на болестта катаракта при кучетата това помътняване може да е незначително.Клиничното изследване на Can-C потвърждава намаляването на катарактата при кучетата. Подобрява визуалното поведение на животните само след няколко седмици приложение. Подобряването на състоянието на очите им започва от периферията към вътрешността, като обективът постепенно става отново прозрачен.

При 96% от тестваните кучета се отбелязва забележително подобряване състоянието на очите им.

При проведени клинични опити с възрастни кучета и зайци е установена ефективността от използването на N-ацетил карнозина срещу катарактата. Резултатите са гарантирани по отношение на зайците и кучетата за обръщане хода на това заболяване и предотвратяване по-нататъшното потъмняване на очите им.

Много собственици на кучета използват продуктът Can-C за ефективно отстраняване на състоянието на катаракта при своя домашен любимец, като капките се използват и препоръчват и от ветеринари. Резултатите в руските клинични опити са много впечатляващи, като не се отчитат никакви странични ефекти. Can-C капките за очи работят дори по-ефективно при домашните любимци, отколкото при хората.

Can-C подобрява яснотата, чувствителността към блясъка и общото зрение на болните от катаракта кучета. Освен това няма нежелани ефекти при използването на капките за очи, а положителните действия на този продукт за зашеметяващи.

Дозировка на начин на употреба: Дозата не е все още прецизно изчислена за животни. Затова повечето собственици прилагат дозата за хора и ежедневно нанасят в очите на кучетата си 3-4 капки.

Oпaĸoвĸaтa cъдъpжa 2 флaĸoнa x 5 мл

Cлeд oтвapянe нa флaĸoнчeтo e нeoбxoдимo тo дa ce cъxpaнявa в xлaдилниĸ!

Състав на Can-C ™:Стойност:
N-ацетил-карнозин (NAC) (одобрен от IVP)1.0%
Глицерин (смазващо вещество)1.0%
Карбоксиметилцелулоза натрий (смазващо вещество)0.3%
Помощни вещества:

Стерилна вода (изотоничен разтвор за офталмологична степен, рН 6.3 до 6.5)

Буфери: калиев бикарбонат и борна киселина

Пречистен бензилов алкохол (консервант)

0.3%

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Консултирайте се със специалист преди да започнете приложението на Can-C капки за очи за кучета!

Състав на Can-C Drops: N-ацетил карнозин (1,0%), глицерин (1,0%), натриева карбоксиметил целулоза (3,0%), пречистена вода, буфериран калиев фосфат, калиев фосфат, бензилов алкохол.

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: